Home > 2016

2016

Adania Soap Bars

31 December 2016 Category : , , , , , 0

“ Utk anda yg nak cuba Adania Soap Bars but not sure which one most suitable to your skin can refer below.


100% Cold Process Soap
100% Natural & Vegan
100% Hypoallergenic
Contain Plant Oil

NO MINERAL OIL
NO PETROLEUM
NO FORMALDEHYDE
NO DYES
NO PARABENS
NO ANIMAL FATS
NO CHEMICAL FRAGRANCE
NO WAXES
NO ACETONE

Pure Soap Bar
Dirumus utk kulit bermasalah seperti:
exzema, sunburn, ruam halus, extra sensitif, jerawat kronik (merah, besar, bernanah). Melembapkan kulit, meredakan kulit sensitif dan keradangan, sesuai utk wanita hamil, kanak kanak dan sgt mild serta no harmful to baby skin. No fragrance means sesuai guna dlm Ihram🕋 dan inshaAllah tidak mengeringkan kulit walaupun cuaca di luar negara.

🍯Organic Honey Soap Bar🍯
Sesuai utk kulit normal ke kering kerana kandungan madu di dalam sabun yang memiliki sifat pelembap dgn kandungan enzim yg tinggi membantu mengekalkan kelembapan sepanjang masa dan menjadikan kulit halus dan segar. Membantu meratakan dan mengurangkan tona kulit tidak sekata.

🌑Charcoal Soap Bar 🌑
Arang dlm sabun bertindak sbg exfoliant yg mampu utk menyerap dan menarik keluar kotoran dan minyak yg terlekat pd liang, mengekalkan kelembapan, mengurangkan pigmentasi, membantu menghilangkan jerawat dan bintik hitam. Ekstrak kayu putih pula membantu utk melegakan dan merawat kulit.

#adaniasoapbars
RM25

📲0196282906 untuk sebarang pertanyaan.

#sabunmuka #adanialovers #adaniamelaka#kulitsensitif #kulitjerawat #amarylliswellness#sabunmadu #sabunarang

Sabun muka untuk kulit sensitif

Category : , , , 0


Over dry skin or has dry patches around the skin area
😳 Have redness or rashes
🌵skin peels easily (kulit menggelupas) and always itchy
🌞painful sensation or tingling sensation after washing or when exposed to sun
.
Ada kawan-kawan yang mengalami keadaan kulit sebegitu tak?
.
If you experience the skin conditions mentioned above, then we suggest for you to try our Pure Soap Bar.
.
Palingggg pure, the purest of the three soap bars
.
Palinggg sesuai untuk delicate sensitive skin. Perfect for eczema skin, babies, or those in ihram🕋
.

This soap bar can help reduce all the signs above. Ia melegakan keradangan pada kulit dan mengekalkan kelembapan kulit.
.
Our Pure Soap Bar also helps to detox the skin which has experienced bad conditions due to peeling or highly chemical products.

#adaniapuresoapbar #adania
#adanialovers #adaniamelaka #kulitsensitif#eczema #ihram
#amarylliswellness #natural #organic
#beauty ”

Nude Beige Australian Clay

29 December 2016 Category : , , 0

Dah nak malam ni mesti some of you would like to get some rest and some me time after all those busy work kan? So what better way to treat your skin then by applying clay mask for healthier, radiant and clean skin that glows from within 💆🏻
.
Our Nude Beige Australian Clay is suitable for most skin types except for sensitive and too oily. Boleh apply 2 kali seminggu for best results !
.
🍂 This clay mask is good to purify the skin. It absorbs excess sebum, oils and impurities leaving the skin super clean !
.
🍂 It attracts heavy metals, chemicals and other harmful stuff from the skin. Its like a really strong magnet for the skin. Just google on the benefits of clay and you will find so many articles about it
.
🍂 It reduces acne and scars ! So for those yg ada jerawat, bekas jerawat or parut tu boleh cuba our Australian clay
.
🍂 It has antiseptic properties to lessen bacteria growth and fight off acne
.
🍂 Clay can also stimulate the blood circulation and correct uneven skintone. So your skin will be pinkish, glowing and healthier
.
Dengan harga RM65, it is totally worth it ! Tahan lama sangat up to 6 months depending on how you use it. Sempena #adaniaYES2016
ni, jangan lepaskan peluang untuk menikmati 15% OFF untuk produk-produk Adania tau!

How to use Adania Organic Face Oil

0


Hari ni kita share macamana nak apply Luxurious Organic Face Oil by Adania ya.
📝📝📝📝📝📝
Here’s how we use it: 
Selepas mencuci muka dan sembur face mist/ toner, picit sedikit Face Oil ke taoak tangan (maksimum 2 titik je tau!)
.
🙏Gosok kedua2 tapak tangan sampai rasa hangat
.
💆Sapu/ Buat urutan di muka, arah urutan menghala ke atas (upwards direction)
.
🍁Kalau kulit jenis kulit kombinasi/berminyak/berjerawat, disarankam selepas memakai Face Oil ni, biarkan sekejap dalam 2-3 minit, lepas tu dab muka dengan tissue untuk serap kalaubada minyak berlebihan
.
👑TIPS!!👑
📎Boleh letak extra droplets pada spot gelap di muka, area kulit muka yang kering atau yg dirasakan bermasalah.
.
📎Seeloknya Face Oil ni dipakai sehari sekali sahaja ~pada waktu siang. Kalau perlu pakai pada waktu malam pun, sapu di bahagian kulit muka yg bermasalah je. Sebab kulit kita memang akan heal naturally pada waktu malam pun😉
.
Sebarang pertanyaan boleh WA/PM
📲 0196282906.
Enjoy berAdania😋😋😋

Powered by Blogger.

Popular Posts