> | | | | | > Ada apa dengan Ener Al'Kurma?

Ada apa dengan Ener Al'Kurma?

Posted on 07 February 2015 | No Comments

Salah satu cara serving selain daripada minum secara terus.
Boleh jadi aiskrim juga!
Apa kelainannya ener al-Kurma ni?
Kenapa harganya macam boleh tahan juga ek?

Yang pertama-tamanya- pada hamba, nilai yang ada pada al-Kurma itu sendiri...memang tidak ternilai...
Ok, on a more serious note.

Jenis kurma:

Kurma Ajwa aka Kurma Nabi- sangat tinggi khasiat dan nilai nutrisinya.
Kurma dalam al-Kurma itu, diimport dari Arab Saudi- dan pengeluaran kurma Ajwa memang agak terhad, so harga bahan mentahnya sendiri memang boleh tahan.

1kg (~40biji) = RM240-RM350

Teknik/kaedah penghasilan:

Cara al-Kurma dihasilkan juga lain daripada yang lain. Tak sama macam jus kurma yang lain. Cecair dalam botol tu, memang pure kurma, tak ada tambahan dengan bahan perisa atau pewarna dan mengekalkan nutrisi yang ada di dalamnya. Dan kalau ditengok betul-betul, dengan serat-seratnya sekali ada dalam botol tu (don't freak out bila tengok mendapan di dalam botol tu).

Buah Kurma Ajwa yang banyak-banyak tu akan melalui proses penapaian- dengan suhu dan masa yang dikawal rapi (oh yea, our Nutritionist won't even disclose the details).
(Ia tak direbus untuk dapatkan sirapnya sebab--suhu yang tinggi akan merosakkan nutrients yang ada pada kurma tersebut).
Dan seterusnya ia melalui proses pengionan.
Kedua-dua teknik ini mengekalkan semua khasiat dalam Ener Al'Kurma dan bermolekul kecil.

And the technologies are patented, so rest assured, Ener Al'Kurma adalah satu-satunya produk yang dihasilkan sebegitu.

P/S:
The greatest news of all...ia tiada tarikh luput.

Source:
Elite Training (rugi siapa tak pergi okay).
Testimonial report

Kindly PM for more details.
0196282906
a.teja.m@gmail.com


Powered by Blogger.

Popular Posts