Home > March 2009

March 2009

tau fu fa

31 March 2009 4














I miss Taufufa. Terribly.

^&(*&*(&%&*

0


Tiada kata yang dapat menggambarkan perasaan saya ketika ini. Post- MEQ. Soalannya... saya tidak lah rasa sesusah mana, tapi mengelirukan lah juga. I messed up my surgery part and also my paeds. Saya tak tau nak tulis diagnosis macamana untuk soalan tu. Saya dah tahu dah dia ada hemolytic jaundice, tapi hendak menulisnya.... arghh.... habis masa saya di situ. Tak sempat hendak tulis penuh pun. Dan jawapannya simple sahaja. Hereditary spherocytosis with gallstone. ARGGGHHH.

Untuk paeds pula... huhuhuhuhu...macamana saya boleh tak terfikir tentang hemophilia?? Kenapa Duchenne yang masuk ke dalam kepala saya terlebih dahulu??? Lebih mengelirukan kerana kedua-duanya X-linked, jadi bila diberi hint pada soalan seterusnya, masih terlekat Duchenne dalam kepala saya, sampai lah ke part Investigation, baru lah saya dapat pick up semula. Tapi dah bazir berapa banyak markah dah kat situ, and jawapan untuk yang sterusnya bukan lah betul sangat pun agaknya.

ya Allah... bantulah hamba- Mu ini.... kami tahu kami lalai... tapi...lembutkanlah hati lecturers kami....

nostalgia

30 March 2009 0

Menonton persembahan AF7 Sabtu lepas telah menjentik memori saya... mengingati semula lagu- lagu yang saya suka dengari waktu kecil dahulu. Yang saya mula suka sejak mendengar dendangan lagu itu di persembahan TATU di Klang suatu masa dahulu... The piece below is my favourite:

Ini Rindu (Farid Harja)

Sebelum aku tahu akan artinya cinta

Terlena ku dibawa nya ke sana

Setelah dia pergi baru aku mengerti

Kutelah jatuh cinta kepadanya



Reff :

Ooooo…aku rindu

katakan pada nya aku rindu

Ooo burung nyanyikan lah

katakan pada nya aku rindu




Rap :

Apabila cinta singgah di hati

Bola mata sesat ku tak memandang

Melihat api seperti air

Dan melihat air laksana api

Meskipun banyaknya nasehat asmara

Namun tiada ada satupun pengobat rindu

Telingapun tuli mata jadi buta

Begitunya panasnya demam asmara

Mulutpun bisu lidah pun keluh

Karena cinta




Biarlah cinta berjuta-juta menggoda jiwa

Biarlah hati berkeping-keping asal kau ada di sisiku

cuak...cuak...

0


Tomorrow is MEQ. I'm supposed to study, tapi kenapa tak bersemangat pulak. Terlalu laid back ni, tak boleh tak boleh... cepat2.. cuak sikit, cuak sikit!

heeee.....

18 March 2009 0


I had a very niiiiiiice dream last night. Ni semua gara- gara menengok citer boys before flowers tau. For the 1st time, I like the leader of F4. A major crush at that. huuuu....he's the most nice looking, has the nicest body and paling bengong.

I like the way he treat the girl he likes and the people surrounding her. Even though he's rough, but he still respect and is protective towards her. And he loves her unconditionally.

In short, Gu Jun Pyo is my latest addiction.

Oh... about the dream. He entered my dream last night. (hee...) He was mine in that dream, and I was snuggling up to him very comfortably. It was almost like real...huuu....Seriously addicted. Aku siap trace face line dia kat skrin laptop. Sheeesh...i'm crazy kan?

Lets just see how long this addiction last.

too late?

09 March 2009 0

I've yet to realize somethings that I overlooked before.


Ramai juga medical students, dalam keadaan stress yang tak menentu, telah mengeluarkan pendapat bahawa mereka telah tersilap memilih jurusan...

Is it too late?

wha, wha, wha?

05 March 2009 0

I am the kind of person who'll get easily irritated with ppl whose actions and behavior, are contradicting mine. And I am easily biased, when a person close to me is at stake, so much so that I could not think straight before speaking. 

That's why He said that I can't get involved in politics, as I'll be the one causing commotion. ha ha. Lucky I have him to talk to. He's my sanity most of the time. Sure, my parents would be the first, but daily small things that I find no reason to tell them, he's the one to know.

clashes

04 March 2009 0


Just as a reminder to myself...
Eventhough you dislike a person's perangai or cara yang clashed dengan your own personality or ideology, doesn't mean yang you have to dislike them like...TOTALLY. If it clashed, tak semestinya benda tu tak betul, tak semestinya ideologi sendiri tu betul. To each his own.

Powered by Blogger.

Popular Posts