Home > December 2008

December 2008

Aktiviti waktu cuti

30 December 2008 0

5 hari cuti terasa cepat aja berlalu. Rasa macam... eh, bukan ke baru balik je hari tu? Apa yang aku buat sampai xsedar dh lepas 5 hari??

So, ini lah list apa yg saya buat ketika cuti itu hari
  • Tidoq ( wajib2!)
  • Basuh kain yang bertimbun- timbun.
  • Shop for groceries and barang kperluan kngah ke U 
  • Angkat pasu2 bunga and dig out the tanah along longkang kecik untuk memudahkan technician memasang wiring untuk auto-gate. ( with my sisters lah)
  • Menjadi 'jaga' masa orang dok pasang air cond and water heater bilik mama
  • Main game
  • Tengok Mawi & Ekin kawen
  • Tengok Final Sehati Berdansa ( yay, Lisda n Fauzi won)
  • Cuci kolam ikan.
  • Dll... ( xlarat nak ingat n tulis lagi dah, haha.)
I don't feel well. Sore throat since Friday, cough since yesterday, and my head is feeling heavy. And I skipped tutorial class today. Huhu.

new commitment

21 December 2008 Off

I


sense of belonging

0

An old friend of mine came to Melaka yesterday and it felt so good to see someone who shared the same past as I did. A sense of belonging. ( i really love that word, lebih- lebih lagi bila kali pertama saya mendengar phrase itu, ia datang dari someone special to me, at that time la). We didn't talk much, sebab dia turun pun bukan sebab nak jumpa aku, but it was enough^^. And last night I dreamt about my high school friends...It was nice...

Los n Faun 2

20 December 2008 0

At last, dapat juga saya menonton Los and Faun. And it was really, really a great movie. Memang tabik spring sungguh lah. Bak kata seorang teman, momentumnya kekal dari awal sehingga ke akhirnya, tak turun2. And the audience were laughing their head off for the rest of the show. Saya memang sangat puas hati lah dapat menonton cerita ni, eventhough dalam keadaan kelam kabut tak ada parking n driver kami terlepas 15-20 minit pertama tayangan tersebut. But it was worth it, and totally took off my mind off things.

Oh, and AGAIN, we brought waffles inside secara haram. Beg aku yang jadi medium untuk penyeludupan tersebut. Nyum2, butter and strawberry jam.


asalkan skor

19 December 2008 0



'Menang ke, kalah ke aku tak kesah, asalkan aku skor.'

Ini adalah statement seorang pemain bola dalam batch kami. Kelakar sungguh. ha ha. Tapi mmg dia skor gol tunggal kami pun. Dengan taktik classical... ape tah, haha, really, I am not familiar with the terminologies. Tapi dapat belajar satu benda, 50 sen : menggelecekkan bola menerusi celah kaki orang. (smart btol move sorang budak Cina tu). 

Our match just now is between our batch and our archrival. First they scored, then we caught up through jaringan budak yang memberi statement di atas. Then they scored again, menggunakan tandukan. Our keeper sempat tangkap, tapi dengan dia sekali terlepas line masuk goal. Secara ringkasnya- 'Tangkap masuk, tumbuk keluar." So... we lost 3-2. Sangat ralat lah, ada beberapa kali team kami hampir memboloskan bola ke dalam gol pihak lawan, tapi ada saja yang go wrong and we missed the opportunities. 

But, good game guys!




Innalillah...

0

Pakcik kepada teman serumah saya meninggal dunia pagi tadi.

He was a diabetic who refused to seek medical treatment, and hence his diabetic state was uncontrolled. His foot was ulcerated real bad. His family was worried and so sedated him (I like this part actually) and brought him to the hospital. He was scheduled for below knee amputation. But then... post operatively, he did not recover from  anesthesia, his body became swollen, and he died this morning. 

And I could not elicit more information as to the post op complications, other medical problems that may be contributory to his cause of death as she herself did not know much. Well, maybe the aunt will know...

But, anyhow....al - Fatihah...

kempunan

0

I wanted to see Los and Faun. Yesterday I thought I could, but something went wrong and we missed it. And the movie aside, I felt awful... The nasty green thing is eating me from inside again. I better not say anything about it because.... then it would be harder to shake it off. Ye lah kan, bila asyik diulang2 je benda yang tak seronok tu, mestilah dia macam lagi melekat kat dalam kan? kan? Jadinya, elok lah disebut sekali sahaja pada orang yang berkenaan, dan tutup buku, that's all. And no need to bring it up again.

End of Story

tak tercapai dek akal ku

18 December 2008 0

Selesai satu 'perjuangan'. Rumet saya masih belum selesai kerana dia ada MCQ untuk end posting OnG.
Persoalannya sekarang:
Apa agaknya rupe markah Psychiatry saya nnt ya? Dah la ada negative marking, ada harapan nak ada tanda 'tolak' kat depan markah saya nnt ni. Kalau betullah ada, konfem akan saya ambil gambar dan postkan di mana2 sahaja yang boleh. haha.

Malam ni ada cerita Puaka Niyang Rapik, mesti rumet saya tak sabar2 nak tengok, lagi- lagi lepas dua test hari ni. Seorang lagi housemate saya pun suka cerita ni, memang diorang berdua selalu set date tengok sama- sama lah. Tapi the latter is having night posting at muar today, and will be back around 10. So, can't be sure whether she can catch today's series or not.

wha..?

0


I skipped the morning class. The aim is to spend more time studying for psychiatry exam this evening. but then...what am i doing, writing the blog?????

a mac installation dvd and a toner

0




Sepertimana yang semua sedia maklum, OS macbook saya pada asalnya adalah Mac OSX Tiger 10.4 dan setelah beberapa bulan saya upgradekan kepada Leopard 10.5 atas saranan seorang rakan. Sememangnya features Leopard menarik, tidak saya nafikan, namun lama kelamaan saya merasakan yang version itu terlalu berat untuk kekasih saya ini. Dan saya mengambil keputusan untuk downgrade semula kepada Tiger. Lebih- lebih lagi saya mendapat tahu yang installation dvd saya ada pada seorang rakan. ( saya sendiri pun sudah terlupa). So apa lagi.

Dengan meminjam cd/ dvd writer seorang lagi rakan ( kerana cd driver saya seakan rosak), saya memulakan aktiviti downgrading. -----berjaya ke dvd kedua, dan di sini masalah bermula. Di belakang surface dvd itu rupa- rupanya sudah diliputi selaput (fungal, ewww) dan disebabkan itu installation could not be completed. Berpuluh kali saya keluarkan, membersihkan belakang dvd itu dengan tisu, namun masih tidak berjaya. At last saya nekad, disebabkan saya terbaca di net yang orang mencuci lens cd driver menggunakan alcohol, memberikan saya idea. Saya terus mendapatkan toner dan kapas muka dan tanpa berfikir panjang, I wiped the back surface with it. And, with fingers crossed, I re- inserted the dvd into the writer and VoilA! back to Tiger I am. 

So proud of myself. ngahahaha.


back to the basics

0

After a long time hopping blogs here and there, now here i am, blogspot again. The very first place i started to blog.

Powered by Blogger.

Popular Posts